Novonastala podjetja se lahko odločijo tudi za najem sedeža

Odločili ste se, da greste svojo pot: postali boste podjetnik. Za ta podvig potrebujete marsikaj. A najprej morate ustanoviti podjetje, za kar pa boste seveda potrebovali primeren poslovni prostor ali pa vsaj poslovni naslov.

V kolikor že imate na voljo prostor, ki ima ustrezen naslov, torej živite v centru določenega mesta, na primer v Ljubljani, Mariboru ipd., se vam splača kot sedež podjetja navesti kar vaš domači naslov. V kolikor pa niste lastnik objekta, boste za ta korak potrebovali podpisano in hkrati overjeno izjavo lastnika, da se strinja, da je podjetje registrirano na tem naslovu.

Ena izmed možnosti je tudi najem sedeža podjetja

Če nimate primernega naslova, ki bi ga lahko spremenili v poslovni naslov, ali pa za to ne dobite ustreznih soglasij, se lahko odločite za najem sedeža podjetja, torej za storitev virtualne pisarne.

najem sedeža podjetja
Najem sedeža podjetja je zanimiva rešitev za mlado podjetje

Najem sedeža je precej cenejši od najema pisarne

Ker ste ravno začeli ali pa šele začenjate vašo podjetniško kariero, je za vas gotovo vsak evro pomemben. Ne glede na to, ali boste opravljali dejavnost doma ali pa boste za to najeli določen poslovni prostor, se morate pripraviti na kup stroškov: od računovodstva, poslovnih računov itd. A dejstvo je, da je najem sedeža precej cenejši od najema celotne pisarne. Če iščete možne načine, kako bi lahko privarčevali pri vstopanju v podjetništvo, se lahko torej odločite za najem virtualne pisarne. Zakaj? Predvsem zato, ker so stroški nižji. Precej nižji. Za nekaj evrov na dan si lahko zagotovite naslov za vaše podjetje, možnost najema sejne sobe za sestanke, sprejemanje priporočene in navadne pošte s strani ponudnika, prepošiljanje ali skeniranje pošte in še marsikaj drugega.

Virtualna pisarna je predvsem dobra poslovna rešitev za tiste, ki živijo v oddaljenem predelu države in bi radi, da naslov podjetja ne odganja potencialnih strank. Podjetje, pri katerem ste najeli virtualno pisarno, bo poskrbelo, da bodo vse stranke in vsa pošta preusmerjena tja, kamor vi želite. V kolikor pa bi se stranka rada sestala z vami na naslovu vašega podjetja, pa se lahko dogovorite s podjetjem za najem ustreznega prostora.