Pustni kostumi 2021 – kakšno bo korona pustovanje?

Ali bodo pustni kostumi letos sploh aktualni? Letošnja pustovanja bodo vsekakor drugačna od teh, ki smo jih navajeni iz prejšnjih sezon. Odvisno sicer od tega, kako se bo koronavirusna epidemija odvijala, vendar se predvideva, da bodo vladajoči najbrž omejili pustne karnevale in povorke, ter množična zborovanja pustnih kostumov in maškar. Vsekakor pa to ne pomeni, da pustovanje odpade. Tudi letos bo potrebno odgnati to zoprno in pusto zimo, kar je glavna naloga pustnih maškar in kurentov. Letošnje leto bomo še toliko bolj zagnano čakali pomlad in tople mesece. In pust nam bo pri tem v dobrodošlo pomoč.

Pustovanje 2021 bo morda že potekalo melce bolj odmaknjeno in brez druženja, zabav in gneče. Vendar to ne pomeni, da ga ne bomo praznovali. Letos bodo pustni kostumi prišli v poštev v domačem okolju, v krogu družine in istega gospodinjstva, sprehodili pa se bomo lahko tudi po naravi ali šli na spredoh po mestu. Nikakor ne bomo dopustili, da nam epidemija uniči veselje, ki ga prinašajo pustni kostumi in praznovanje pusta. Tudi krofom se ne bomo odpovedali. Morda jih le ne bomo šli iskat v slaščičarno ali na Trojane, temveč jih bomo naročili z dostavo in se z njimi posladkali doma. Nekaj jih bomo podarili tudi sosedom.

Naši otroci se že veselijo pustovanja. Četudi najbrž ne bodo v šoli ali v vrtcu, bodo pa kostume oblekli doma. Njihove ideje in domišljija namreč nimajo meja. In kreativni pustni kostumi, ki jih izdelajo ali si jih zaželijo, imajo pomembno vlogi pri njihovi ustvarjalosti, igri igranju vlog, pa tudi sproščanju in relaksaciji v teh težkih časih. Zato je otrokom vsekakor potrebno omogočiti, da pustni kostumi postanejo del njihove igre. Ne le zaradi pustovanja in pustnega rajanja, temveč tudi kot del vsakdana, domišljijske igre vlog, ki so jo lahko igrajo tudi preko video konference skupaj s prijatelji. Pomembno je, da se lahko vživijo in našemijo v pustni kostum svojih najljibših junakov iz risank ali filmov, ter s tem gradijo svojo domišlijo in ustvarjalnost.

Za odrasle pa bo celotno obdobje karantene preizkušnja za medosebne odnose. Pari, ki živijo skupaj, si bodo lahko letos brez sramu izberejo kakšen zapeljiv sexy pustni kostum (za njega ali pa za njo) in si privoščili pestro pustno zabavo v dvoje v spalnici. Pustno obdobje bo torej prineslo popestritev v odnos in pustni kostumi, ki si jih kupite ali naredite za ta namen, bodo uporabni tudi čez leto. Le kdo bi se lahko uprl brhki zapeljivki, oblečeni v erotični pustni kostum?

Tako, sedaj pa le razmislite, kako boste pusta praznovali vi, in kakšni pustni kostumi bodo letos za vas primerni. Pustni čas se hitro približuje zato ne odlašajte z izbiro. Saj veste, tik pred zdajci so vsi najlepši pustni kostumi že razprodani. Zato pa pot pod noge, miško v roko in se pripravite na nepozabno pustovanje v času korone. Vsaka stvar je za nekaj dobra, zato si pričarajte nepozabnega pusta in krasijo naj vas čudoviti pustni kostumi. Se vidimo!