Največja ulična razstava rut in šalov na svetu

Ste že kdaj videli razstavo rut?

V Trbovljah bo potekala največja dobrodelno ulična razstava rut in šalov. Na Gimnaziji in ekonomski srednji šoli Trbovlje že od 1. septembra 2012 zbirajo rute in šale: velike, majhne, lepe, prosojne, trikotne, otroške, ženske, moderne, svilene, volnene, tople, svetle, temne, pisane, mehke, bombažne, bleščeče, svetleče, žametne, stare, nove rute. In šale. Od mamic, očetov, babic, dedkov, tet, stricev, prijateljic, sošolcev, znancev, sosedov, sodelavcev, ambasad, tujine. RUTE in ŠALI! Zbranih že 2171 rut in šalov! In ne bo se ustavilo pri tej številki, kajti rute in šali še polnijo učilnico učnega podjetja, kjer dijaki vestno vodijo evidenco. 5000? Pustimo se presenetiti! Morda dosežemo celo rekord, ki bo zabeležen v Guinessovo knjigo rekordov.

Razstava rut

Pri projektu Rute pomagamo vsi sodelujoči: dijaki, učitelji, drugi zaposleni na naši šoli, druge šole v okolici, navdušeni posamezniki, celo šole iz številnih evropskih držav in prepričani smo, da take razstave še niste videli.

Projekt Rute Gimnazije in ekonomske srednje šole Trbovlje teče, se nadaljuje, gradi, zbira, pere, suši, lika, predvsem pa živi in uspeva! Zakaj? Ker je pomemben namen, ki nas bo pripeljal do zastavljenega cilja. Namen pa je več kot dober. Dobrodelen! Najboljši! Pomagati ljudem v stiski.

Verjamemo, da bomo z izkupičkom te dobrodelne »prodaje« nekomu močno polepšali praznični december. Vrvi, na katere bomo obesili rute, bomo napeljali od gimnazije pa do Delavskega doma Trbovlje, torej skoraj 1400 metrov. Ste dobili idejo, s čim boste obdarili svoje najbližje v prazničnih dneh? Seveda – z rutko ali s šalom z naše dobrodelne razstave.

Pridite! Oglejte si in kupite! Za dober namen, obdaritev, dobrodelnost, presenečenje … Zakaj? Ker znamo pomagati! In nekomu polepšati čarobni december! Zato pridite in si oglejte našo čudovito razstavo. Izberite kakšno ruto ali šal za vaše bližnje, za dedka ali babico, očeta ali mater, prijatelje, sorodnike in jih obdarite s tem prijaznim in uporabnim darilcem. Ne bo vam žal.

Torej, 1. decembra vsi v Trbovlje, saj res ne smete zamuditi tega dogodka.

Projektna skupina RUTE, Trbovlje